Néger kocka
Hozzávalók:
4 tojás, 12 dkg margarin (az eredeti recept zsírt ír, de....), 60 dkg cukor, 6 dkg kakaó, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 csomag vaj,
A 4 tojás sárgáját a 12 dkg margarinnal (vagy zsírral), 20 dkg cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a kakaó felét, 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, 2dl tejet, és az egészet jól kikavarjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. Ezzel kész az alapja.
Krém: A 4 tojás fehérjét gőz felett, 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a kisült tésztára, és visszatesszük a sütőbe száradni.
Máz: 20 dkg cukrot, 3 dkg (a maradék) kakaóval, 5 kanál tejjel felfőzünk, a tűzről levéve hozzáadjuk az 1 csomag vajat, majd az egészet a hab tetejére öntjük, szépen egyenletesen. Kockára vágva kínáljuk.
Érdemes két tepsivel sütni, mert hamar elfogy, és Neked nem marad! :)