Finom sütemények receptjei

Érdekes és különleges süteményes receptek

CSOKOLÁDÉPARFÉ MÁSKÉPPEN

csoki_mousse.jpg

Hozzávalók:

3 dl tejszín + 1 dl a díszítéshez

2 dl tej

10 dkg étcsokoládé

10 dkg porcukor

3 tojássárgája

1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:

A csokoládét megreszeljük. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük,

majd gőzön (vízfürdőben) a tejjel és a reszelt csokoládéval apránként, felváltva összekeverjük, és

re főzzük. Hagyjuk, hogy kihüljön. Közben a tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd a már

kihült vaníliás-csokoládés krémet óvatosan beleforgatjuk. A parfémasszát fóliával kibélelt

őzgerincformába vagy szögletes, téglalap alakú formába simítjuk, és befedve a mélyhűben

megfagyasztjuk. Tálalás előtt lehúzzuk róla a fóliát, és a maradék, felvert tejszínhabbal, valamint a

csokoládéreszelékkel vagy kakaóporral díszítve tálaljuk.

Előkészítési ideje: kb. 30 perc (hűlés nélkül).

 

DIPLOMATAPARFÉ

Hozzávalók:

4 dl tejszín

10 dkg piskóta (friss)

5 dkg étcsokoládé

0.5 dl rum

3 ek. méz

2 ek. nagyon finomra vágott

cukrozott gyümölcs

Elkészítés:

A csokoládét durva reszel _ n (pl. az almareszel _ durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot

összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínb _ l kemény habot verünk, amelybe

óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a piskótakockákat, a cukrozott gyümölcsöt és a

csokoládéreszeléket. Egyszemélyes, fóliával bélelt formákba adagoljuk, és a mélyh _ t _ ben

kifagyasztjuk. Csokoládé- vagy gyümölcsmártással, rolettivel (ostyával), tejszínhabbal feldíszítve

tálaljuk, de tetszés szerint feldíszíthetjük friss vagy cukrozott gyümölccsel is.

El _ készítési ideje: kb. 25 perc.

EPER PARFÉ

Hozzávalók:

40 dkg eper

13-15 dkg porcukor

4 dl tejszín

1/2 citrom leve

csipetnyi só

Elkészítés:

A tejszínb _ l kemény habot verünk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és néhány szép, nagy szemet

félreteszünk. A többit turmixgép poharába téve összetörjük, majd szitán átnyomjuk, hogy apró magvai

ne tehessék élvezhetetlenné a parfét. A félretett eperszemeket egészen apróra vágjuk. Az epervel _ höz

tesszük a sót és a cukrot, majd addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad benne. A citromlével

ízesítjük, végül az egészet beleforgatjuk a tejszínhabba. Fóliával bélelt _ zgerinc- vagy egyéb formába

simítjuk a parfémasszát, és a már szokásos módon megfagyasztjuk.

El _ készítési ideje: kb. 20 perc.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 41
Heti: 60
Havi: 324
Össz.: 219 074

Látogatottság növelés
Oldal: Fagylaltok
Finom sütemények receptjei - © 2008 - 2024 - sutemenyek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »