Csokidarabos püspökkenyér
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
fél citrom leve és reszelt héja
5 dkg mazsola
húsvétról megmaradt csokinyulak, csibék és tojások
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot
verünk.
A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet
és héjat, valamint a mazsolát.
A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a
lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába
töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után
fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is
átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy
deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.