Bulocski
Hozzávalók:
4 db zsemle
25 dkg tehéntúró
4 kávéskanál méz vagy porcukor
1 cs. vaniliáscukor
reszelt citromhéj
4 tojás
2 evőkanál mazsola
4 db zsemle kapapját levágjuk. Belsejét kikaparva
meglocsoljuk kevés, édes vaniliás tejjel. 25 dkg
tehéntúrót villával szétnyomkodunk, és összekeverjük 4
kávéskanál porcukorral vagy mézzel, egy csomag vanilias
cukorral, kevés reszelt citromhéjjal, 2 tojássárgájával,
a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlebéllel, 2
evőkanál megmosott mazsolával, végül a tojáshabbal. Az
ízes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély
hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk, és
2-3 dl édes, 2 egész tojással elkevert tejjel
meglocsolva addig sütjük, amig a tejet fölszívja, a
teteje pedig enyhén megpirul.